4 Mayıs 2012 Cuma

Tontiş'in Okul Macerası



Bir varmış, bir yokmuş... Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde. Develer tellal, pireler berber iken, ben dedemin beşiğini tıngır mıngır sallarken, zamanın birinde küçük bir maymun yaşarmış. Minik maymunumuzun adı Tontiş'di. Tontiş, okumaya ve yazmaya çok meraklıydı. Henüz 5 yaşında olmasına rağmen, alfabeyi ezberlemeye çalışıyordu. Annesi ile babası henüz bunun için erken olduğunu söylüyorlardı ama dinleyen kim?
Tontiş, okula biran önce başlamak istiyordu ama annesi ve babası 7 yaşına gelmesi gerektiğini söylüyorlardı. Tontiş ise
-Ama daha 2 sene vaaaarrr. Beni hemen okula yazdırsanız ne oluuuuurrrrr!
diyordu.
Annesi ve babası
- İstersen seni ana sınıfına yazdırabiliriz. diye bir öneride bulundular.
Tontiş hemen bu fikri kabul etti. Artık çok sevinçliydi. Tontiş o gece heyecandan uyuyamamıştı. Ertesi gün, sabah erkenden kalktı. Kahvaltısını yaptı, dişlerini fırçaladı, giyindi ve anne babası ile birlikte yakınlarda ki bir ana sınıfına gittiler. Tontiş, o kadar heyecanlıydı ki çevresinde oynayan bir sürü çocuğu farketmemişti bile. Onun tek istediği bir an önce okuyabilmekti. Çocuklardan biri Tontiş'in ne kadar heyecanlı olduğunu anlamıştı ve ona biraz oyun oynama teklifinde bulundu. Tontiş gibi o'da sevimli bir maymundu. Adı da Maviş'ti. Tontiş ile Maviş oynamaya başladılar. Tontiş oyuna o kadar dalmıştı ki, annesi ve babasının okuldan ayrıldıklarını farketmemişti. Bir süre sonra Tontiş, ailesinin yanında olmadığını anladı. Okulu çok sevmesine rağmen kendini yalnız hissetmişti. Ağlamaya başladı. Tontiş'in öğretmeni hemen yanına geldi. O'nu teselli etmek için güzel sözler söyledi.
Okulun ikinci evimiz olduğunu söyledi. Tontiş buna çok şaşırmıştı. Bir okul nasıl evimiz olabilirdi ki? Okulda mı yatacaktık?
-Yoksa ailemi birdaha göremeyecek miyim! diyerek daha çok ağlamaya başladı. Heyecanı birden kaybolmuştu. Öğretmeni Tontiş'e okulu anlatmaya başladı. Tontiş ve arkadaşlarını çevresine toplayarak,
-Okul, çok eğlenceli bir yerdir. Hafta içi her gün okula gelip, hem eğlenir hem de öğrenirsiniz. Çok güzel dostluklar kurarsınız. dedi.
O gün bütün derslerde okulun güzelliğinden bahsettiler. Öğretmenleri herkese muzlu şeker dağıttı. Muzu çok seven Tontiş okulunu, sınıfını, öğretmenini ve arkadaşlarını sevmeye başlamıştı. Tontiş, ilk gününden sonra arkadaşları ve öğretmeni ile her zaman çok iyi anlaştı. Okulun önemini bir kez daha anladı.




                                                                                                                     SON

11 yorum:

  1. ne güzel^^

    hoşgeldin canım:)

    YanıtlaSil
  2. :)) bende cok beğendım:)
    bu arada tatil gunlerınde yazılarını beklıyorum tatlı mininin masallarını:) karnesinide yazsın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Karnemide yazarım Masal yazmayı seviyorum:)

      Sil
  3. senin masallar benim öykülerimi geçecek gibi görülüyor..
    bundan böyle ben sürkli okuyucunum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Annem şimdi senin bloğunu açacak bende ona bakacağım. Bakalım senin bloğunda neler varmış :)

      Sil
    2. wow.. heyecan yaptım şimdi.. hadi gel bekliyorum..

      Sil
  4. çok tatlı bir hikaye:)

    ben çocuk gelişimi öğretmeniyim şu an ama anaokulunda da çok çalıştım. hikaye bana çok tanıdık geldi kendimi gördüm bir an çok sevdim o nedenle. çok tontişlerle karşılaştım hepsi de çok tatlılar çocukları çok seviyorum:)

    sanırım daha çok hikaye okuruz:)tebrik ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikaye yazmayı seviyorum teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Mutlu sonlara bayılırım. :)
    Ne güzel de anlatmışsın o ilk gün heyecanını. Ailemde beni 7 yaşına yazdırmadı okula.

    YanıtlaSil
  6. Bende mutlu sonları çok severim :)

    YanıtlaSil